Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 35 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 dl meleg víz

    A krémhez:

    • 2 tasak puncs ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg puha vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 5 cl rum esetleg néhány csepp rumaroma

    A tetejére: (ez el is hagyható)

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 kanál olaj
    • 1 kk citromlé

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, majd belecsorgatjuk az étolajat, a meleg vizet és habosra keverjük. A liszthez keverjük a sütőport és kisebb adagokban a felvert tojáshoz keverjük.

    Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felébe szitáljuk a kakaóport és adunk hozzá még két evőkanál vizet is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, elfelezzük, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztával (egyik felét az egyikhez, a másik felét a másikhoz adjuk).

    Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, a tésztát beleterítjük és megütögetjük, hogy jól eloszoljon a tészta. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, kiborítjuk a formából és kihűtjük.

    Közben a pudingot a szokás módon elkészítjük. Amikor langyosra hűlt elkeverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a rumot is, majd teljesen kihűtjük.

    A kakaós és a sárga tésztát szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel. Egy kakaós, egy sárga, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    A mázhoz a csokoládét az olajjal víz felett simára olvasztjuk, hozzákeverünk pár csepp citromlevet és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűvös helyen tartjuk, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen. Srégen szeleteljük, mert úgy szép a süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá