Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Megyes mámor recept

Megyes mámor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag étcsokoládés pudingpor
    • 5 dkg margarin
    • 3 ek cukor

    A töltelékhez:

    • 1 kis üveg meggybefőtt
    • 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)

    A tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • csokireszelék

    Elkészítése:

    A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

    Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.

    Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.

    Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá