Megyes mámor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek cukor

A töltelékhez:

  • 1 kis üveg meggybefőtt
  • 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • csokireszelék

Elkészítése:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.

Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.

Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!