Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, vagy cseresznyés krémes recept

Meggyes, vagy cseresznyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta (tészta)

    Töltelék:

    • 2 darab 720 ml g meggybefőtt vagy cseresznyebefőtt
    • 12 ek búzadara
    • 3 ek porcukor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 800 ml tej
    • 3 ek porcukor
    • 250 g margarin

    Hab:

    • 300 ml tej
    • 2 csomag tejszínhabpótló por

    Elkészítése:

    A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.

    A meggyes töltelék készítése:

    A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.

    A vaníliás krém készítése:

    A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot és megfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.

    A tejszín készítése:

    A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá