Meggyes, vagy cseresznyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta (tészta)

Töltelék:

  • 2 darab 720 ml g meggybefőtt vagy cseresznyebefőtt
  • 12 ek búzadara
  • 3 ek porcukor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 800 ml tej
  • 3 ek porcukor
  • 250 g margarin

Hab:

  • 300 ml tej
  • 2 csomag tejszínhabpótló por

Elkészítése:

A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.

A meggyes töltelék készítése:

A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.

A vaníliás krém készítése:

A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot és megfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.

A tejszín készítése:

A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.