Meggyes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl olaj
Töltelékhez:
- 1 kg meggy
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Elkészítése:
A lisztet, a sóval és a cukorral összekeverjük, a margarint beledaraboljuk és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat és a kevés langyos tejben felfutatott élesztőt. Adagoljuk hozzá a langyos tejet, annyit hogy jól dagasztható legyen.
Az elején ragacsos lesz a massza, de addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. Hozzáadjuk közben az olajat is, ettől jobban összeàll a tészta.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük letakarva.
A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és várunk, hogy a levét kieengedje. Egy edénybe öntjük a meggy levét, hozzáadjuk a felmelegített tejet és a vaníliás pudingport, majd összekeverjük. Lassú tüzön sűrűre főzzük, majd beletesszük a meggyet és összekavarjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy nagyobb sütőtepsibe helyezzük, megszórjuk búzzadarával és ráöntjük a meggyet, ezután a másik tésztát is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük. A széleit összenyomkodjuk, hogy a meggy ki ne follyon.
Megszúrkáljuk a tetejét és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha nincs meggyszezon, akkor persze üveges meggyel is helyettesíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »