Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rétes recept

Meggyes rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mirelit leveles tészta
    • 50 dkg meggy
    • 10 dkg kristálycukor
    • kevés őrölt fahéj
    • kevés szegfűszeg
    • kevés zsemlemorzsa
    • liszt a nyújtáshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kinyújtott tésztalapot vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, a lap egyik, hosszanti oldalára ( 2 végétől kicsit beljebb) halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet. A meggyes felétől felgöngyöljük, fele hosszánál a 2 végét behajtva.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe áttesszük. Az egész tojást lazán villával felverjük, és megkenjük a tekercset.

    Villával megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Van aki nem szereti a fahéj, vagy szegfűszeg illatát. Helyette nagyon kellemes hatást érünk el vaníliás cukorral.

    A meggyes rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 193 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá