Meggyes rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 50 dkg meggy
- 10 dkg kristálycukor
- kevés őrölt fahéj
- kevés szegfűszeg
- kevés zsemlemorzsa
- liszt a nyújtáshoz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kinyújtott tésztalapot vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, a lap egyik, hosszanti oldalára ( 2 végétől kicsit beljebb) halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet. A meggyes felétől felgöngyöljük, fele hosszánál a 2 végét behajtva.
Sütőpapírral bélelt tepsibe áttesszük. Az egész tojást lazán villával felverjük, és megkenjük a tekercset.
Villával megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Van aki nem szereti a fahéj, vagy szegfűszeg illatát. Helyette nagyon kellemes hatást érünk el vaníliás cukorral.
A meggyes rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 8 g