Meggyes rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 50 dkg meggy
  • 10 dkg kristálycukor
  • kevés őrölt fahéj
  • kevés szegfűszeg
  • kevés zsemlemorzsa
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kinyújtott tésztalapot vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, a lap egyik, hosszanti oldalára ( 2 végétől kicsit beljebb) halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet. A meggyes felétől felgöngyöljük, fele hosszánál a 2 végét behajtva.

Sütőpapírral bélelt tepsibe áttesszük. Az egész tojást lazán villával felverjük, és megkenjük a tekercset.

Villával megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp:

Van aki nem szereti a fahéj, vagy szegfűszeg illatát. Helyette nagyon kellemes hatást érünk el vaníliás cukorral.