Meggyes rakott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 szelet kalács
- 15 dkg meggybefőtt (magozott)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- 1 ek kristálycukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A sütőformát kenjük ki a vaj felével.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A felszeletelt kalácsot vágjuk fel ízlés szerinti kockákra, majd a felét terítsük bele az előzőleg kivajazott sütőformába. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggybefőttel, majd fedjük be a maradék, felszeletelt kaláccsal.
A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt is.
Ezután csorgassuk a keveréket a sütőformában lévő kalácsra, majd csipkedjük rá a tetejére a maradék vajat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb.20 percig, majd vegyük ki a sütőből, egyenletesen kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, szárítsuk, hogy a tetején a hab szép színt kapjon.
Tipp:
Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »