Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-pudingos szelet recept

Meggyes-pudingos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg (kimagozott) friss meggy
    • 4-5 ek kristálycukor (attól függ, mennyire savanykás a meggy)
    • 1 csapott ek mézeskalács fűszerkeverék
    • kb 60 db (tiramisu) babapiskóta
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • ízlés szerint cukor a pudinggal habaráshoz
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 3-4 tk víz

    Elkészítése:

    A magozott meggyre rászórjuk a cukrot és egy éjszakára (lezárt dobozban) hűtőbe tesszük.

    Másnap folytatva hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és felforraljuk. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a ízlés szerint még 2-3 ek cukorral (attól függ mennyire szeretnénk édesíteni) és 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.

    Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk babapiskótával, még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskóták kerülnek, amiket kissé belenyomkodunk a töltelékbe.

    Végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és ahhoz, hogy majd szeletelésnél ne törjön a csoki, 3-4 tk vízzel kissé átkeverjük és ezután végiglocsoljuk vele a süti tetején a babapiskótákat.

    6-7 óra hűtés után szépen szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ha meggybefőttel készítjük, akkor nem kell hozzá tej, mert abban jóval több a meggylé, mint amit frissen magozva a cukortól enged, olyankor elég a befőttből egy kevés meggylét kikeverni a pudinghoz és azzal behabarni. A 60 db babapiskótához 3 üveg meggybefőttel szoktam készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá