Meggyes-pudingos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg (kimagozott) friss meggy
- 4-5 ek kristálycukor (attól függ, mennyire savanykás a meggy)
- 1 csapott ek mézeskalács fűszerkeverék
- kb 60 db (tiramisu) babapiskóta
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor a pudinggal habaráshoz
- 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 tk víz
Elkészítése:
A magozott meggyre rászórjuk a cukrot és egy éjszakára (lezárt dobozban) hűtőbe tesszük.
Másnap folytatva hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és felforraljuk. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a ízlés szerint még 2-3 ek cukorral (attól függ mennyire szeretnénk édesíteni) és 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.
Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk babapiskótával, még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskóták kerülnek, amiket kissé belenyomkodunk a töltelékbe.
Végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és ahhoz, hogy majd szeletelésnél ne törjön a csoki, 3-4 tk vízzel kissé átkeverjük és ezután végiglocsoljuk vele a süti tetején a babapiskótákat.
6-7 óra hűtés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha meggybefőttel készítjük, akkor nem kell hozzá tej, mert abban jóval több a meggylé, mint amit frissen magozva a cukortól enged, olyankor elég a befőttből egy kevés meggylét kikeverni a pudinghoz és azzal behabarni. A 60 db babapiskótához 3 üveg meggybefőttel szoktam készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »