Hozzávalók:
Elkészítése:
A magozott meggyre rászórjuk a cukrot és egy éjszakára (lezárt dobozban) hűtőbe tesszük.
Másnap folytatva hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és felforraljuk. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a ízlés szerint még 2-3 ek cukorral (attól függ mennyire szeretnénk édesíteni) és 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.
Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk babapiskótával, még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskóták kerülnek, amiket kissé belenyomkodunk a töltelékbe.
Végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és ahhoz, hogy majd szeletelésnél ne törjön a csoki, 3-4 tk vízzel kissé átkeverjük és ezután végiglocsoljuk vele a süti tetején a babapiskótákat.
6-7 óra hűtés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Ha meggybefőttel készítjük, akkor nem kell hozzá tej, mert abban jóval több a meggylé, mint amit frissen magozva a cukortól enged, olyankor elég a befőttből egy kevés meggylét kikeverni a pudinghoz és azzal behabarni. A 60 db babapiskótához 3 üveg meggybefőttel szoktam készíteni.