Meggyes-pudingos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg (kimagozott) friss meggy
  • 4-5 ek kristálycukor (attól függ, mennyire savanykás a meggy)
  • 1 csapott ek mézeskalács fűszerkeverék
  • kb 60 db (tiramisu) babapiskóta
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor a pudinggal habaráshoz
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3-4 tk víz

Elkészítése:

A magozott meggyre rászórjuk a cukrot és egy éjszakára (lezárt dobozban) hűtőbe tesszük.

Másnap folytatva hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és felforraljuk. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a ízlés szerint még 2-3 ek cukorral (attól függ mennyire szeretnénk édesíteni) és 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.

Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk babapiskótával, még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskóták kerülnek, amiket kissé belenyomkodunk a töltelékbe.

Végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és ahhoz, hogy majd szeletelésnél ne törjön a csoki, 3-4 tk vízzel kissé átkeverjük és ezután végiglocsoljuk vele a süti tetején a babapiskótákat.

6-7 óra hűtés után szépen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ha meggybefőttel készítjük, akkor nem kell hozzá tej, mert abban jóval több a meggylé, mint amit frissen magozva a cukortól enged, olyankor elég a befőttből egy kevés meggylét kikeverni a pudinghoz és azzal behabarni. A 60 db babapiskótához 3 üveg meggybefőttel szoktam készíteni.