Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg magozott meggy
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek finomliszt
    • 6 ek porcukor
    • 1 csipet só
    • vaj és liszt a tepsi kikenéshez

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34 x 22 cm-es tepsit kivajazok, és megszórom liszttel. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek.
    A sárgáját habosra keverem a cukorral, és óvatosan beledolgozom a fehérjéből vert habot.

    A lisztet kanalanként hozzáadom a masszához, amit kíméletesen elkeverek, majd a tepsibe öntöm.

    A kimagozott meggyet, ha levet eresztett lecsurgatom, és a piskóta tésztába ejtem, ügyelve az egyenletes elosztásra.

    Előmelegített sütőbe tolom, és 170 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.

    A meggyes piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá