Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 6 tojás
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a tepsi kikenéshez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34 x 22 cm-es tepsit kivajazok, és megszórom liszttel. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek.
A sárgáját habosra keverem a cukorral, és óvatosan beledolgozom a fehérjéből vert habot.

A lisztet kanalanként hozzáadom a masszához, amit kíméletesen elkeverek, majd a tepsibe öntöm.

A kimagozott meggyet, ha levet eresztett lecsurgatom, és a piskóta tésztába ejtem, ügyelve az egyenletes elosztásra.

Előmelegített sütőbe tolom, és 170 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.