Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy jól lecsepegtetve (ízlés szerint)
- 50 ml (fél dl)
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá és közben a vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérjéből vert, kemény habot keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »