Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy jól lecsepegtetve (ízlés szerint)
- 50 ml (fél dl)
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá és közben a vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérjéből vert, kemény habot keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










