Meggyes piskóta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy jól lecsepegtetve (ízlés szerint)
- 50 ml (fél dl)
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá és közben a vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérjéből vert, kemény habot keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.