Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy jól lecsepegtetve (ízlés szerint)
- 50 ml (fél dl)
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá és közben a vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérjéből vert, kemény habot keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »