Meggyes-mákos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 2 ek barna cukor világos
- 3 ek cukor
- 2 ek meggy dzsem
- 20 szem magozott meggy
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 0,5 alma
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a barna cukorral habosra keverjük, a tojás fehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, vigyázva, laza mozdulatokkal keverve, hogy a hab ne törjön.
Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8-10 percre. Lisztezett konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a máktölteléket: a mákot és a cukrot ledaráljuk, belereszelünk egy fél almát, összekeverjük, a kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a meggy dzsemmel, rásimítjuk a mákos töltelékeket,végezetül sorba rakjuk a szélén a magozott meggyet, és újra feltekerjük. Állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Tipp:
Én a piskótát mindig lisztezett konyharuhával csavarom fel, mert így nem ragad a ruhához.
A meggyes-mákos piskótatekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »