Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mákos piskótatekercs recept

Meggyes-mákos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 2 ek barna cukor világos
    • 3 ek cukor
    • 2 ek meggy dzsem
    • 20 szem magozott meggy
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg cukor
    • 0,5 alma
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a barna cukorral habosra keverjük, a tojás fehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, vigyázva, laza mozdulatokkal keverve, hogy a hab ne törjön.

    Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8-10 percre. Lisztezett konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

    Elkészítjük a máktölteléket: a mákot és a cukrot ledaráljuk, belereszelünk egy fél almát, összekeverjük, a kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a meggy dzsemmel, rásimítjuk a mákos töltelékeket,végezetül sorba rakjuk a szélén a magozott meggyet, és újra feltekerjük. Állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

    Tipp:

    Én a piskótát mindig lisztezett konyharuhával csavarom fel, mert így nem ragad a ruhához.

    A meggyes-mákos piskótatekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 269 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá