Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a barna cukorral habosra keverjük, a tojás fehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, vigyázva, laza mozdulatokkal keverve, hogy a hab ne törjön.
Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8-10 percre. Lisztezett konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a máktölteléket: a mákot és a cukrot ledaráljuk, belereszelünk egy fél almát, összekeverjük, a kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a meggy dzsemmel, rásimítjuk a mákos töltelékeket,végezetül sorba rakjuk a szélén a magozott meggyet, és újra feltekerjük. Állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Én a piskótát mindig lisztezett konyharuhával csavarom fel, mert így nem ragad a ruhához.