Meggyes-mákos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-mákos piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 2 ek barna cukor világos
  • 3 ek cukor
  • 2 ek meggy dzsem
  • 20 szem magozott meggy
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 alma
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a barna cukorral habosra keverjük, a tojás fehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, vigyázva, laza mozdulatokkal keverve, hogy a hab ne törjön.

Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8-10 percre. Lisztezett konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a máktölteléket: a mákot és a cukrot ledaráljuk, belereszelünk egy fél almát, összekeverjük, a kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a meggy dzsemmel, rásimítjuk a mákos töltelékeket,végezetül sorba rakjuk a szélén a magozott meggyet, és újra feltekerjük. Állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Tipp:

Én a piskótát mindig lisztezett konyharuhával csavarom fel, mert így nem ragad a ruhához.