Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-kakaós sütemény recept

Meggyes-kakaós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g liszt
    • 1 tasak sütőpor (12 g)
    • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 150 g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kis doboz görög joghurt (összesen 250 g)
    • 100 ml étolaj
    • 300 g meggy

    Elkészítése:

    A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére rakosgatjuk a magozott meggyet.

    Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.

    Tipp:

    Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sűrű, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá