Hozzávalók:
Elkészítése:
A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére rakosgatjuk a magozott meggyet.
Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.
Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sűrű, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.