Meggyes-kakaós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 150 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
  • 2 nagyobb tojás
  • 2 kis doboz görög joghurt (összesen 250 g)
  • 100 ml étolaj
  • 300 g meggy

Elkészítése:

A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére rakosgatjuk a magozott meggyet.

Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.

Tipp:

Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sűrű, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.