Meggyes-gesztenyés emelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 36 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 teáskanál sütőpor
Tojásfehérje habos tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
Meggyes réteghez:
- másfél üveg meggy befőtt
- 4 dl meggybefőtt (vízzel kiegészítve, ha nincs annyi)
- 4 teáskanál zselatin
- 15 dkg cukor
Tejszínes krémhez:
- 330 ml tejszín (30%)
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
Gesztenyés krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk.
A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy ahogy az előzőt 180 fokon addig sütjük amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni.
A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük,majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.
Összeállítjuk a süteményt. Egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tészta lapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenye masszát. Végül jöhet a tejszínes krém és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Finom foszlós tészta rétegek közt igazán elcsábul az ember ebben az ízkavalkádban! :)
Nagy eseményekre,amikor együtt a család szuper sütemény.
Saját recept!