Hozzávalók:
Tésztához:
Tojásfehérje habos tésztához:
Meggyes réteghez:
Tejszínes krémhez:
Gesztenyés krémhez:
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk.
A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy ahogy az előzőt 180 fokon addig sütjük amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni.
A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük,majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.
Összeállítjuk a süteményt. Egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tészta lapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenye masszát. Végül jöhet a tejszínes krém és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal.
Jó étvágyat hozzá!
Finom foszlós tészta rétegek közt igazán elcsábul az ember ebben az ízkavalkádban! :)
Nagy eseményekre,amikor együtt a család szuper sütemény.
Saját recept!