Meggyes-gesztenyés emelet

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1,5 teáskanál sütőpor

Tojásfehérje habos tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé

Meggyes réteghez:

  • másfél üveg meggy befőtt
  • 4 dl meggybefőtt (vízzel kiegészítve, ha nincs annyi)
  • 4 teáskanál zselatin
  • 15 dkg cukor

Tejszínes krémhez:

  • 330 ml tejszín (30%)
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor

Gesztenyés krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza