Meggyes-gesztenyés emelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1,5 teáskanál sütőpor

Tojásfehérje habos tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé

Meggyes réteghez:

  • másfél üveg meggy befőtt
  • 4 dl meggybefőtt (vízzel kiegészítve, ha nincs annyi)
  • 4 teáskanál zselatin
  • 15 dkg cukor

Tejszínes krémhez:

  • 330 ml tejszín (30%)
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor

Gesztenyés krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk.

A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy ahogy az előzőt 180 fokon addig sütjük amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.

A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni.

A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük,majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.

A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.

Összeállítjuk a süteményt. Egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tészta lapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenye masszát. Végül jöhet a tejszínes krém és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Finom foszlós tészta rétegek közt igazán elcsábul az ember ebben az ízkavalkádban! :)
Nagy eseményekre,amikor együtt a család szuper sütemény.
Saját recept!