Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-fahéjas morzsasüti recept

Meggyes-fahéjas morzsasüti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Kevert tésztához:

    • 2 bögre liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre cukor
    • 1 bögre kefir
    • 0,5 bögre olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
    • fahéj

    A morzsához:

    • 2-3 marék kukoricapehely (corn flakes)
    • 6-7 ek liszt
    • 6-7 ek cukor
    • olaj
    • fahéj

    Elkészítése:

    Ez az egyik legegyszerűbb tészta recept. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.

    A lisztet, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a kefirt, a sót és a sütőport magas fokozaton összekeverem mixerrel egy tálban. Ha túl sűrűnek látom, mehet bele még egy kis kefir.

    Sütőpapírral bélelek egy mély tepsit, és beleöntöm a masszát. A lecsöpögtetett, kimagozott egész befőttnyi meggyel beterítem a tésztát és megszórom fahéjjal.

    A morzsához a lisztet összekeverem a cukorral és az olajjal, olyan állagot fogok kapni, mint a nedves homok, ne legyen száraz. Fahéjat is keverek bele, meg természetesen pici sót és a kukoricapelyhet.

    Ezzel a nedves, ragacsos morzsával beterítem a meggyet, jól eloszlatva rajta, hogy mindenhova jusson bőven.

    Betolom a sütőbe és körülbelül 45 percen keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e.

    Tipp:

    A morzsánál csak nagyjából adtam meg az anyaghányadot, én mindig szemmértékkel keverem össze a hozzávalóit.

    Bármilyen befőttel tökéletes, a tésztába reszelhetünk csokoládét is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá