Meggyes-fahéjas morzsasüti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Kevert tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre kefir
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
  • fahéj

A morzsához:

  • 2-3 marék kukoricapehely (corn flakes)
  • 6-7 ek liszt
  • 6-7 ek cukor
  • olaj
  • fahéj

Elkészítése:

Ez az egyik legegyszerűbb tészta recept. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.

A lisztet, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a kefirt, a sót és a sütőport magas fokozaton összekeverem mixerrel egy tálban. Ha túl sűrűnek látom, mehet bele még egy kis kefir.

Sütőpapírral bélelek egy mély tepsit, és beleöntöm a masszát. A lecsöpögtetett, kimagozott egész befőttnyi meggyel beterítem a tésztát és megszórom fahéjjal.

A morzsához a lisztet összekeverem a cukorral és az olajjal, olyan állagot fogok kapni, mint a nedves homok, ne legyen száraz. Fahéjat is keverek bele, meg természetesen pici sót és a kukoricapelyhet.

Ezzel a nedves, ragacsos morzsával beterítem a meggyet, jól eloszlatva rajta, hogy mindenhova jusson bőven.

Betolom a sütőbe és körülbelül 45 percen keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e.

Tipp:

A morzsánál csak nagyjából adtam meg az anyaghányadot, én mindig szemmértékkel keverem össze a hozzávalóit.

Bármilyen befőttel tökéletes, a tésztába reszelhetünk csokoládét is.