Hozzávalók:
Kevert tésztához:
A morzsához:
Elkészítése:
Ez az egyik legegyszerűbb tészta recept. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
A lisztet, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a kefirt, a sót és a sütőport magas fokozaton összekeverem mixerrel egy tálban. Ha túl sűrűnek látom, mehet bele még egy kis kefir.
Sütőpapírral bélelek egy mély tepsit, és beleöntöm a masszát. A lecsöpögtetett, kimagozott egész befőttnyi meggyel beterítem a tésztát és megszórom fahéjjal.
A morzsához a lisztet összekeverem a cukorral és az olajjal, olyan állagot fogok kapni, mint a nedves homok, ne legyen száraz. Fahéjat is keverek bele, meg természetesen pici sót és a kukoricapelyhet.
Ezzel a nedves, ragacsos morzsával beterítem a meggyet, jól eloszlatva rajta, hogy mindenhova jusson bőven.
Betolom a sütőbe és körülbelül 45 percen keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e.
A morzsánál csak nagyjából adtam meg az anyaghányadot, én mindig szemmértékkel keverem össze a hozzávalóit.
Bármilyen befőttel tökéletes, a tésztába reszelhetünk csokoládét is.