Meggyes, diós kevert sütemény recept

Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 300 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g darált dió
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet is. Utoljára a lecsepegtetett meggyet is belekeverjük.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk és a kihűlt süteményt a bevonjuk vele.
Ha a csoki megdermedt, akkor tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágjuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »