Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, diós kevert sütemény recept

Meggyes, diós kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tejföl
    • 300 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g darált dió
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 250 g liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet is. Utoljára a lecsepegtetett meggyet is belekeverjük.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk és a kihűlt süteményt a bevonjuk vele.

    Ha a csoki megdermedt, akkor tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá