Meggyes, diós kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 300 g cukor
  • 2 tojás
  • 100 g darált dió
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet is. Utoljára a lecsepegtetett meggyet is belekeverjük.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk és a kihűlt süteményt a bevonjuk vele.

Ha a csoki megdermedt, akkor tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágjuk és tálaljuk.