Meggyes-csokis kocka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek instant kávé 2 ek forró vízben feloldva
- 50 g kakaópor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Tetejére:
- 200 ml habtejszín (nem cukrozott, min. 30 %-os)
- 200 g étcsoki
Elkészítése:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
A cukrokat és a puha margarint alaposan kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a feloldott kávét beledolgozzuk a margarinos-tojásos masszába.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Rászórjuk a meggyet és kissé belenyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mázat. A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz a massza. A mázat a süti tetejére öntjük.
Amikor a máz megdermedt a sütni, akkor felszeleteljük és ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.