Meggyes-csokis kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek instant kávé 2 ek forró vízben feloldva
- 50 g kakaópor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Tetejére:
- 200 ml habtejszín (nem cukrozott, min. 30 %-os)
- 200 g étcsoki
Elkészítése:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
A cukrokat és a puha margarint alaposan kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a feloldott kávét beledolgozzuk a margarinos-tojásos masszába.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Rászórjuk a meggyet és kissé belenyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mázat. A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz a massza. A mázat a süti tetejére öntjük.
Amikor a máz megdermedt a sütni, akkor felszeleteljük és ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









