Meggyes-csokis kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek instant kávé 2 ek forró vízben feloldva
- 50 g kakaópor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Tetejére:
- 200 ml habtejszín (nem cukrozott, min. 30 %-os)
- 200 g étcsoki
Elkészítése:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
A cukrokat és a puha margarint alaposan kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a feloldott kávét beledolgozzuk a margarinos-tojásos masszába.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Rászórjuk a meggyet és kissé belenyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mázat. A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz a massza. A mázat a süti tetejére öntjük.
Amikor a máz megdermedt a sütni, akkor felszeleteljük és ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »