Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
A cukrokat és a puha margarint alaposan kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a feloldott kávét beledolgozzuk a margarinos-tojásos masszába.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Rászórjuk a meggyet és kissé belenyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mázat. A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz a massza. A mázat a süti tetejére öntjük.
Amikor a máz megdermedt a sütni, akkor felszeleteljük és ízlés szerint díszítve tálaljuk.