Meggyes-csokis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 200 g margarin
  • 200 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 ek instant kávé 2 ek forró vízben feloldva
  • 50 g kakaópor
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Tetejére:

  • 200 ml habtejszín (nem cukrozott, min. 30 %-os)
  • 200 g étcsoki

Elkészítése:

A meggyet alaposan lecsepegtetjük.

A cukrokat és a puha margarint alaposan kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.

A lisztet, kakaóport, sütőport és a feloldott kávét beledolgozzuk a margarinos-tojásos masszába.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Rászórjuk a meggyet és kissé belenyomkodjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a mázat. A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz a massza. A mázat a süti tetejére öntjük.

Amikor a máz megdermedt a sütni, akkor felszeleteljük és ízlés szerint díszítve tálaljuk.