Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás kuglóf recept

Mazsolás kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 5 dkg mazsola
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    Fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a cukrot, a vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.

    Kizsírozott kuglófformába öntjük és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.

    Tipp:

    A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve, ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve és így öntjük a formába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá