Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés túrótekercs recept

Mascarponés túrótekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Krémhez

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 20 dkg porcukor
    • 1/2 tasak vaníliás cukor
    • 1/2 lime/citrom leve és reszelt héja

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 1 ek víz
    • 5 ek cukor
    • csipet sütőpor

    Szóráshoz

    • porcukor

    Elkészítése:

    A sütőtepsit (amit a sütőhöz jár) kibélelem barna sütőpapírral.

    A tojásokat különválasszuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és vízzel szintén habosra keverjük, majd a kettőt lazán összedolgozzuk egy kanállal,a szárazanyagokat hozzáadagolva.Vigyázzunk ne törjük össze a habot. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

    A piskótát, ha kisült a sütőpapírral együtt óvatosan tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.

    A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom, és alaposan elkeverem. Ezzel a krémmel töltöm meg a kihűlt roládot, és visszacsavarom, betekerem a papírba, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén szelem.

    Tipp:

    Barna sütőpapír: ez a papír nem ég meg, könnyen lehúzható a piskótáról melegen, és hidegen egyaránt. Ezenkívül olcsó, és higiénikus is. Torták alá is ezt használom, ha keretben sütök. Csokizásra is alkalmas, könnyen leválik róla a megdermedt csoki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá