Mascarponés túrótekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mascarponés túrótekercs

Hozzávalók:

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 lime/citrom leve és reszelt héja

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 1 ek víz
  • 5 ek cukor
  • csipet sütőpor

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése:

A sütőtepsit (amit a sütőhöz jár) kibélelem barna sütőpapírral.

A tojásokat különválasszuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és vízzel szintén habosra keverjük, majd a kettőt lazán összedolgozzuk egy kanállal,a szárazanyagokat hozzáadagolva.Vigyázzunk ne törjük össze a habot. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

A piskótát, ha kisült a sütőpapírral együtt óvatosan tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.

A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom, és alaposan elkeverem. Ezzel a krémmel töltöm meg a kihűlt roládot, és visszacsavarom, betekerem a papírba, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén szelem.

Tipp:

Barna sütőpapír: ez a papír nem ég meg, könnyen lehúzható a piskótáról melegen, és hidegen egyaránt. Ezenkívül olcsó, és higiénikus is. Torták alá is ezt használom, ha keretben sütök. Csokizásra is alkalmas, könnyen leválik róla a megdermedt csoki.