Hozzávalók:
Krémhez
A tésztához:
Szóráshoz
Elkészítése:
A sütőtepsit (amit a sütőhöz jár) kibélelem barna sütőpapírral.
A tojásokat különválasszuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és vízzel szintén habosra keverjük, majd a kettőt lazán összedolgozzuk egy kanállal,a szárazanyagokat hozzáadagolva.Vigyázzunk ne törjük össze a habot. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A piskótát, ha kisült a sütőpapírral együtt óvatosan tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.
A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom, és alaposan elkeverem. Ezzel a krémmel töltöm meg a kihűlt roládot, és visszacsavarom, betekerem a papírba, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén szelem.
Barna sütőpapír: ez a papír nem ég meg, könnyen lehúzható a piskótáról melegen, és hidegen egyaránt. Ezenkívül olcsó, és higiénikus is. Torták alá is ezt használom, ha keretben sütök. Csokizásra is alkalmas, könnyen leválik róla a megdermedt csoki.