Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos szelet recept

Márványos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 10 ek cukor
    • 5 ek kakaópor
    • fél mk sütőpor
    • fél mk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 1 cs pudingpor (én puncs ízűt használtam)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojás fehérjét habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, beletesszük a sütőport és a szódabikarbónát. Elfelezzük. Egyik felébe a kakaóport, másikba a lisztet tesszük. Két edénybe szintén elfelezzük a tojások habját.

    Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a tésztát felváltva. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.

    Porcukorral hintve tálaljuk. Felvágás előtt jó, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá