Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos epres szelet recept

Márványos epres szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 kanál liszt
    • 4 kanál étkezési keményítő
    • 2 kanál holland kakaópor
    • fél dl olaj
    • 3 kanál víz

    Krém hozzávalói:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag epres pudingpor
    • 20 dkg eper
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Máz a tetejére:

    • 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
    • 18 dkg porcukor
    • 18 dkg margarin
    • 2 kanál tej

    Elkészítése:

    A tojásokat, a cukorral körülbelül 20 percig keverjük, hogy jó sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet.  Ketté veszem a tésztát, az egyiket egy közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntöm, a másik felébe kakaóport teszek és kanalanként a sárga tésztára teszem. 180 fokon 20-25 percig sütöm, amikor kihűlt kettévágom és a krémmel megtöltöm.

    A pudingos a szokásos módon felfőzöm, a porcukorból és a margarinból krémet készítek és a kihűlt pudinggal összekeverem. Rákenem az alsó lapra, majd apróra szelt epret teszek rá. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a tészta tetejére simítom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá