Márványos epres szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál étkezési keményítő
  • 2 kanál holland kakaópor
  • fél dl olaj
  • 3 kanál víz

Krém hozzávalói:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 20 dkg eper
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Máz a tetejére:

  • 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 2 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat, a cukorral körülbelül 20 percig keverjük, hogy jó sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet.  Ketté veszem a tésztát, az egyiket egy közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntöm, a másik felébe kakaóport teszek és kanalanként a sárga tésztára teszem. 180 fokon 20-25 percig sütöm, amikor kihűlt kettévágom és a krémmel megtöltöm.

A pudingos a szokásos módon felfőzöm, a porcukorból és a margarinból krémet készítek és a kihűlt pudinggal összekeverem. Rákenem az alsó lapra, majd apróra szelt epret teszek rá. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a tészta tetejére simítom.