Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványkuglóf recept

Márványkuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál cukor
    • 1.5 dl tej
    • 35 dkg finomliszt
    • 12 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2.5 liter űrtartalmú kuglófforma
    • 1 evőkanál lágy margarin
    • 2 evőkanál mandulaforgács

    A szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben, a cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót, porcukrot, tojássárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A megmaradt tejjel jól megdagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

    A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk és több részletben rászitáljuk a kakaóport, majd jól összegyúrjuk és a fehérrel azonos nagyságú rúddá sodorjuk.

    A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglóf aljára fektetjük. Konyharuhával letakarva, addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá