Márványkuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1.5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 12 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
- 2.5 liter űrtartalmú kuglófforma
- 1 evőkanál lágy margarin
- 2 evőkanál mandulaforgács
A szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, a cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót, porcukrot, tojássárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A megmaradt tejjel jól megdagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát kétszeresére kelesztjük.
A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk és több részletben rászitáljuk a kakaóport, majd jól összegyúrjuk és a fehérrel azonos nagyságú rúddá sodorjuk.
A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglóf aljára fektetjük. Konyharuhával letakarva, addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »