Márványkuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1.5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 12 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
- 2.5 liter űrtartalmú kuglófforma
- 1 evőkanál lágy margarin
- 2 evőkanál mandulaforgács
A szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, a cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót, porcukrot, tojássárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A megmaradt tejjel jól megdagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát kétszeresére kelesztjük.
A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk és több részletben rászitáljuk a kakaóport, majd jól összegyúrjuk és a fehérrel azonos nagyságú rúddá sodorjuk.
A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglóf aljára fektetjük. Konyharuhával letakarva, addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.