Hozzávalók:
A tésztához:
A szóráshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, a cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót, porcukrot, tojássárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A megmaradt tejjel jól megdagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát kétszeresére kelesztjük.
A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk és több részletben rászitáljuk a kakaóport, majd jól összegyúrjuk és a fehérrel azonos nagyságú rúddá sodorjuk.
A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglóf aljára fektetjük. Konyharuhával letakarva, addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.