Marlenka gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 40 dkg rizsliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg nyírfaporcukor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből egyenként lapokat nyújtunk, amit sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kb 8 perc alatt megsütünk. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
Fél liter tejet felforralunk, a maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.
A nyírfaporcukrot és margarint robotgép segítségével kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat és a tetejére is kenünk a krémből, majd kakaóport szitálunk rá.
Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »