Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka gluténmentesen recept

Marlenka gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 40 dkg rizsliszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg nyírfaporcukor

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 20 dkg nyírfaporcukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A tetejére:

    • cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből egyenként lapokat nyújtunk, amit sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kb 8 perc alatt megsütünk. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

    Fél liter tejet felforralunk, a maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.

    A nyírfaporcukrot és margarint robotgép segítségével kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat és a tetejére is kenünk a krémből, majd kakaóport szitálunk rá.

    Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá