Marlenka gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 40 dkg rizsliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg nyírfaporcukor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből egyenként lapokat nyújtunk, amit sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kb 8 perc alatt megsütünk. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
Fél liter tejet felforralunk, a maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.
A nyírfaporcukrot és margarint robotgép segítségével kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat és a tetejére is kenünk a krémből, majd kakaóport szitálunk rá.
Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »