Marlenka gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marlenka gluténmentesen

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 40 dkg rizsliszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg nyírfaporcukor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből egyenként lapokat nyújtunk, amit sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kb 8 perc alatt megsütünk. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

Fél liter tejet felforralunk, a maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.

A nyírfaporcukrot és margarint robotgép segítségével kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat és a tetejére is kenünk a krémből, majd kakaóport szitálunk rá.

Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.