Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános –mandulás linzer korongok recept

Marcipános –mandulás linzer korongok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az omlós tésztához:

    • 250 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • pici Só
    • 250 g vaj/margarin
    • 80 g porcukor
    • 1 tasak (10g) vaníliás cukor
    • 50 g darált mandula
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A díszítéshez:

    • 100 g sárgabaracklekvár
    • 300 g fehér marcipánmassza
    • 50 g porcukor
    • 100 g tortabevonó
    • dekor cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedjük és egy fél órára a hűtőbe tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe tesszük és megsütjük őket.

    A kihűlt korongokat egyenletesen megkenjük lekvárral.

    A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd hurkát formálunk belőle. Porcukros munkalapon kinyújtjuk és a tésztához használt szaggatóval annyi korongot szaggatunk, mint amennyi tésztánk van. A korongokat a lekvárral megkent tésztákra tesszük, majd óvatosan rányomkodjuk.

    A tetejére csokit olvasztunk és félig megmártjuk benne a korongokat. Színes dekor cukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá