Marcipános –mandulás linzer korongok recept
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 250 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- pici Só
- 250 g vaj/margarin
- 80 g porcukor
- 1 tasak (10g) vaníliás cukor
- 50 g darált mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A díszítéshez:
- 100 g sárgabaracklekvár
- 300 g fehér marcipánmassza
- 50 g porcukor
- 100 g tortabevonó
- dekor cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedjük és egy fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe tesszük és megsütjük őket.
A kihűlt korongokat egyenletesen megkenjük lekvárral.
A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd hurkát formálunk belőle. Porcukros munkalapon kinyújtjuk és a tésztához használt szaggatóval annyi korongot szaggatunk, mint amennyi tésztánk van. A korongokat a lekvárral megkent tésztákra tesszük, majd óvatosan rányomkodjuk.
A tetejére csokit olvasztunk és félig megmártjuk benne a korongokat. Színes dekor cukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

