Marcipános –mandulás linzer korongok recept

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 250 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- pici Só
- 250 g vaj/margarin
- 80 g porcukor
- 1 tasak (10g) vaníliás cukor
- 50 g darált mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A díszítéshez:
- 100 g sárgabaracklekvár
- 300 g fehér marcipánmassza
- 50 g porcukor
- 100 g tortabevonó
- dekor cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedjük és egy fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe tesszük és megsütjük őket.
A kihűlt korongokat egyenletesen megkenjük lekvárral.
A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd hurkát formálunk belőle. Porcukros munkalapon kinyújtjuk és a tésztához használt szaggatóval annyi korongot szaggatunk, mint amennyi tésztánk van. A korongokat a lekvárral megkent tésztákra tesszük, majd óvatosan rányomkodjuk.
A tetejére csokit olvasztunk és félig megmártjuk benne a korongokat. Színes dekor cukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »