Marcipános –mandulás linzer korongok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • pici Só
  • 250 g vaj/margarin
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak (10g) vaníliás cukor
  • 50 g darált mandula
  • 1 tojás sárgája

A díszítéshez:

  • 100 g sárgabaracklekvár
  • 300 g fehér marcipánmassza
  • 50 g porcukor
  • 100 g tortabevonó
  • dekor cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedjük és egy fél órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe tesszük és megsütjük őket.

A kihűlt korongokat egyenletesen megkenjük lekvárral.

A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd hurkát formálunk belőle. Porcukros munkalapon kinyújtjuk és a tésztához használt szaggatóval annyi korongot szaggatunk, mint amennyi tésztánk van. A korongokat a lekvárral megkent tésztákra tesszük, majd óvatosan rányomkodjuk.

A tetejére csokit olvasztunk és félig megmártjuk benne a korongokat. Színes dekor cukorral díszítjük.