Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral recept

Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg darált mák
    • 5 dkg marcipánmassza (reszelve)
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 15 dkg vaj
    • 1,5 ek tejföl
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg feketeribizkelekvár
    • 1 ek porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat.

    Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

    Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.

    Ezután 1-1 négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

    Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk.

    A marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 417 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá