Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marcipános-mákos párna feketeribizke lekvárral

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg marcipánmassza (reszelve)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 ek tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg feketeribizkelekvár
  • 1 ek porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat.

Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.

Ezután 1-1 négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk.