Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános Kossuth kifli recept

Marcipános Kossuth kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 20 dkg minőségi vaj
    • 18 dkg átszitált porckuor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 17 dkg süteményliszt
    • 10 dkg nyers marcipán massza
    • 1 kk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 5 dkg őrölt mandula

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, majd félreteszem.

    Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem.

    Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.

    A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm.

    Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából. Tálra rendezve frissen kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá