Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, majd félreteszem.
Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem.
Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm.
Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából. Tálra rendezve frissen kínálom.