Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános csók recept

Marcipános csók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg marcipán
    • 22 dkg puha vaj
    • 9 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • 1 citrom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 27 dkg liszt

    Továbbá:

    • 15 dkg mogyorókrém

    Díszítéshez:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

    A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval ,a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral keverjük habosra (kb. 15 perc).
    Adjuk hozzá a tojásfehérjét, ezzel is keverjük jól el, majd fakanállal forgassuk bele a lisztet.

    A kész tésztát töltsük csillagcsöves véggel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb nyomjuk ki a tésztát. Kedvünk szerint bármilyen alakzatot nyomhatunk.

    A már meleg sütőbe tolva kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kettesével összeragasztjuk mogyorókrémmel.

    A csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a kisült és kihűlt kekszeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá