Marcipános csók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg marcipán
  • 22 dkg puha vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom
  • 1 tojásfehérje
  • 27 dkg liszt

Továbbá:

  • 15 dkg mogyorókrém

Díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval ,a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral keverjük habosra (kb. 15 perc).
Adjuk hozzá a tojásfehérjét, ezzel is keverjük jól el, majd fakanállal forgassuk bele a lisztet.

A kész tésztát töltsük csillagcsöves véggel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb nyomjuk ki a tésztát. Kedvünk szerint bármilyen alakzatot nyomhatunk.

A már meleg sütőbe tolva kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kettesével összeragasztjuk mogyorókrémmel.

A csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a kisült és kihűlt kekszeket.