Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-almás pite recept

Marcipános-almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 ml vanília aroma
    • 1 dl tejföl

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 20 dkg marcipán
    • 1 csillagánizs őrölve
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 1 kávéskanál zöld kardamom őrölve
    • 4 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg szeder öntet

    A tetejére:

    • 20 dkg csokoládé
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 dkg fenyőmag

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit begyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük másnapig. Másnap a tésztát megfelezzük és az egyik lapot lisztezett deszák kinyújtjuk és 24*30 cm-es tepsi méretére és beletesszük, majd villával megszurkáljuk.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével megöntözzük és állni hgayjuk, majd kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel.

    A marcipánt apróra csipkedjük vagy ha keményebb, akkor lereszeljük és elterítjük a tésztán, majd elsimítjuk rajta a kinyomkodott almát, majd megöntözzük a szeder öntettel.

    A maradék tésztát is kinyútjuk, majd befedjük vele a süteményt és kissé rányomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt csokival (a csokit összeolvasztjuk az olajjal) bevonjuk, megszórjuk fenyőmaggal, majd dermedés után, szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá