Marcipános-almás pite

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 ml vanília aroma
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg marcipán
  • 1 csillagánizs őrölve
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál zöld kardamom őrölve
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg szeder öntet

A tetejére:

  • 20 dkg csokoládé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 dkg fenyőmag