Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipánkrémes vaníliás patkó recept

Marcipánkrémes vaníliás patkó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 23 dkg finomliszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 120 g marcipán
    • 20 dkg lágy vaj
    • 4 cl rumaroma

    A díszítéshez:

    • 80 gr étcsokoládé

    Elkészítése

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sima masszává keverjük.

    Habzsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 160 fokos sütőben világosra sütjük.

    A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, majd 1-1 patkót összeragasztunk vele.

    Az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd a patkók végeit belemártjuk és rácson megszárítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá